vacature beheerder/dierverzorger

Kinderboerderij de Pijp, gevestigd in Amsterdam Zuid, is opgericht in 1983 als gastvrije ontmoetingsplaats voor jong en oud en mens en dier. Onze kinderboerderij wil graag een groene huiskamer zijn waar iedereen zich thuis voelt, waar men anderen kan ontmoeten, en waar men in aanraking komt met fauna en flora die niet tot het stadsbeeld hoort maar tot het boerderijleven. Daarnaast wil de kinderboerderij een plek zijn waar de stadsjeugd spelenderwijs alles over het wel en wee van onze dieren kan ontdekken en meer kan leren over de voedselketen die begint bij het (boerderij)vee en gewassen en eindigt in de winkelschappen. Wij zijn op zoek naar:

Beheerder-Dierverzorger Kinderboerderij

24-28 uur

Team

Kinderboerderij De Pijp is zeven dagen per week open en wordt gerund door vijf betaalde part time medewerkers, bestaande uit twee beheerders/dierverzorgers, een assistent dierverzorger, een educatieve medewerker en een klusjesman.  Zij zijn als team verantwoordelijk voor het welzijn van de dieren en het in stand houden van het terrein, de opstallen en de speel- en educatiefaciliteiten. In hun werkzaamheden worden zij bijgestaan door verschillende enthousiaste (jeugd)vrijwilligers en stagiaires. Samen zorgen zij voor de goede sfeer die door de bezoekers van Kinderboerderij De Pijp zo gewaardeerd wordt. Tijdens de openingsuren is ten minste één van de vaste krachten op de boerderij aanwezig. Een van de beheerders heeft de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Voor deze functie zijn wij per 1 juli 2020 op zoek naar een vervanger.

Functie

Als beheerder/dierverzorger ben je verantwoordelijk voor het dagelijks beheer van de kinderboerderij in de breedste zin van het woord, de aansturing van de (jeugd)vrijwilligers en stagiaires en het verzorgen van de aanwezige huisdieren, vee en pluimvee, waarbij hun welzijn op de eerste plaats komt. Onder het beheer vallen ook administratieve taken zoals de inkoop van dier- en huishoudelijke benodigdheden e.d., opstellen van dierenplannen, het bijhouden van de dierenadministratie en het beantwoorden van e-mails. Als beheerder kom je daarnaast veelvuldig in contact met bezoekers. Niet alleen voor het geven van praktische informatie maar ook voorlichting over de dieren en de faciliteiten van de kinderboerderij.

Werkdagen/tijden: Dagen zijn nader overeen te komen. Bereidheid om 2 x maand op zondag te werken is een pré. Werktijden: 9.00 – 17.00 uur

Jouw kwaliteiten

Vanzelfsprekend heb je passie voor dieren en hun verzorging en werk je graag buiten. Je hebt oog voor dieren, gezondheid en veiligheid van mens en dier. Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel, werkt graag in een team, je hebt een enthousiaste houding, neemt initiatief en zoekt altijd naar een oplossing. Daarnaast heb je een grote affiniteit met kinderen. Werkervaring is een pré. En ben je in het bezit van de volgende specifieke kwaliteiten:

● afgeronde opleiding MBO niveau 4, Bedrijfsleider/manager Dierverzorging of Beheerder Kinderboerderij

● kennis van de richtlijnen ten aanzien van veiligheid, hygiëne, arbo en milieu 

● kennis van en inzicht in de doelgroep (jeugd 0-14 jaar)

● kennis van sociale media (facebook en twitter)

● leidinggevende capaciteiten 

● correct gedrag in persoonlijke contacten, klantgericht 

● contactuele eigenschappen voor het onderhouden van in- en externe contacten

● is op de hoogte van medicijnleer en kan voorgeschreven medicijnen toedienen  

Wat bieden wij

We bieden je een werkomgeving met ruimte voor je eigen inbreng en creativiteit. We ondersteunen en coachen je waar nodig. Daarbij bieden we je een salaris dat is ingedeeld in functieschaal 5 van de CAO Sociaal Werk (maximaal € 2.844 bij een volledig dienstverband). Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoort een pakket met o.a. een Individueel Keuzebudget van ongeveer 18%, een Individueel Loopbaanbudget van 1,5 %, training- en ontwikkelingsmogelijkheden en een pensioenregeling via het Pensioenfonds Zorg & Welzijn. Het betreft in eerste instantie een functie voor 1 jaar.

Interesse?

Herken je jezelf in deze functie? Dan willen we graag kennis met je maken! Wil je meer inhoudelijke informatie over de functie? Neem dan contact op met Too van Velzen, voorzitter Vereniging Kinderboerderij de Pijp, op telefoonnummer 06-11364737. Solliciteren? Mail je motivatiebrief met CV (en liefst een referentie) naar info@kbdepijp.nl onder vermelding Vacature beheerder-dierverzorger. Een dag proefdraaien kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Reacties zijn gesloten.