zomeractiviteiten 2017

Zomeractiviteiten 2017: 24 juli t/m 10 augustus, dan 2 weken niet, 28 t/m 31 augustus wel

Kinderboerderij ‘de Pijp’ organiseert ook dit jaar weer zomeractiviteiten voor kinderen van 3 jaar en ouder. De toegang is gratis. In het onderstaande programma kun je zien aan welke leuke, leerzame, spannende en lekkere activiteiten je mee kan doen. Alles wat je maakt mag je natuurlijk mee naar huis nemen.
Kom wel op tijd want vol is vol.

Het zomerproject is niet bedoeld voor georganiseerde groepen, zoals B.S.O.

Maandag 24 juli om 13.30 uur.
Kleuren koekjes bakken.
Alle kinderen gaan aan de slag met meel, boter, ei en suiker. Ze kneden samen het deeg. Het deeg gaan we door middel van voedselkleurstof verschillende kleuren geven. Daarna mag iedereen zijn eigen koekjes vormen en versieren.

Dinsdag 25 juli om 13.30 uur.
Knutselen met speelmaïs.
Speel- maïs is kleurrijk, fantasievol en natuurlijk knutselmateriaal. Al knutselend met speel- maïs kunnen de kinderen op natuurlijke wijze hun motoriek en creativiteit, gevoel voor kleur en compositie ontwikkelen.

Woensdag 26 juli om 13.30 uur.
Zomerlichtjes maken.
Iedereen krijgt een glazen potje. Dit potje mag je versieren met vliegerpapier in mooie zomerse kleuren. Daarna maak je van karton een mooie onderzetter in de vorm van een zon die je met glitters mag versieren. Kaarsje erin en klaar is je zonnelichtje.

Donderdag 27 juli om 13.30 uur.
Maak je eigen portret.
Elk kind krijgt een groot tekenvel. Hierin maken we een gat waar je gezicht door past. Teken of schilder daarna je haren, oren, kleding enz. erbij. Als je portret af is en je je gezicht erdoor steekt hebt je een perfect lijkend portret van jezelf.

Maandag 31 juli om 13.30 uur.
Zoete broodjes bakken.
Bak je eigen broodje. Je mag het deeg met je handen kneden, dan laten we het rijzen en dan weer kneden. Je kan het broodje verschillende vormen geven. Als het broodje gebakken is mag je het natuurlijk opeten.

Dinsdag 1 augustus om 13.30 uur.
Kleine beestjes.
We gaan op zoek naar kleine beestjes (insecten) in onze nieuwe kleine beestjes paradijs..Je mag ze voorzichtig vangen en bekijken onder een vergrootglas. Daarna mag je de beestjes in het groot na tekenen.

Woensdag 2 augustus om 13.30 uur.
Cadeaupapier maken.
Met papier, bakjes water, zeepsop, verschillende kleuren verf en rietjes gaan de kinderen aan de slag om mooi felgekleurd cadeaupapier te maken.

Donderdag 3 augustus om 13.30 uur.
Kleien.
Alle kinderen mogen hun eigen creatie in klei maken. Maak een dier, mens, letter, potje, dobbelsteen, enz. Als de klei droog is mag je je kunstwerk mee naar huis nemen.

Maandag 7 augustus om 13.30 uur.
Appeltaartjes bakken.
Iedereen mag zijn eigen kleine appeltaartje bakken. Appels schillen en klein snijden, deeg kneden, deeg rollen, sliertjes maken, de appeltaartjes bakken en opeten natuurlijk.

Dinsdag 8 augustus om 13.30 uur.
Kunstwerkjes met vetkrijt en ecoline.
Alle kinderen gaan dieren natekenen die op de boerderij aanwezig zijn. Ze gaan ergens op de boerderij zitten met een groot tekenbord op schoot en tekenen de dieren na. Eerst schetsen met potlood om de omtrek goed te krijgen, daarna inkleuren met vetkrijt en tot slot kleuren ze de achtergrond in met ecoline. Door gebruik te maken van deze techniek worden de tekeningen echte kunstwerkjes.

Woensdag 9 augustus om 13.30 uur.
Maak je eigen stoere ketting.
Je krijgt een boomschijfje. Dit schijfje ga je zo mooi of stoer mogelijk versieren. Daarna maken we er nog een mooi koord aan en klaar is je zelfgemaakte ketting.

Donderdag 10 augustus om 13.30 uur.
Knutselen met foamklei.
Ga aan de slag foamklei. Wat we er precies mee gaan doen is nog een verrassing.

 

 

Maandag 28 augustus om 13.30 uur.
Versierde spiegels maken.
Je krijgt een tegel met een spiegeltje in het midden. De rand van de spiegel mag met verschillende mooie materialen versieren.

Dinsdag 29 augustus om 13.30 uur.
Knutselen met houten schijfjes.
Je krijgt verschillende stukjes hout en andere natuurlijke materialen. Hiervan kan je de mooiste dingen maken.

Woensdag 30 augustus om 13.30 uur.
Schildpadden maken.
Van lollystokjes en verschillende kleuren wol gaan we kleurrijke schildpadden maken.

Donderdag 31 augustus om 13.30 uur.
Schepijsjes knutselen.
Van vouwpapier, watten en viltstift gaan we nep schepijsjes knutselen.

Dieren knuffelen.
Na afloop van elke activiteit van de zomeractiviteiten is er ook nog de mogelijkheid om met een aantal boerderijdieren (konijn, cavia, hen/haan, schildpad) onder begeleiding even te knuffelen. Iedereen die hier aan mee wil doen kan dan tussen 4 en half 5 naar de ‘schaapskooi’ komen. Ook kinderen jonger dan 4 jaar zijn samen met hun ouders/verzorgers van harte welkom.

Kinderboerderij ‘de Pijp’
Lizzy Ansinghstraat 82
Amsterdam
Tel. 020-6648303
Website; www.kinderboerderijdepijp.nl
Facebook; kinderboerderij de pijp.